У США збанкрутує єдиний виробник збагаченого урану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США збанкрутує єдиний виробник збагаченого урану

Фондовий ринок
637
Енергетична компанія USEC Inc., яка займається виробництвом урану, планує на початку 2014 року подати прохання про банкрутство. Про це йдеться в повідомленні підприємства, опублікованому 16 грудня. У США під управлінням USEC знаходиться єдиний завод зі збагачення урану.
Компанія розраховує скористатися Статтею 11 Кодексу про банкрутство, яка дозволяє провести реорганізацію. Прохання буде подано до суду округу Делавер. Майбутнє банкрутство торкнеться лише материнську структуру USEC. У корпорації заявили, що мають намір виконати свої зобов’язання по відношенню до партнерів і співробітників у повному обсязі.
У рамках планованої фінансової реорганізації USEC замінить боргові зобов’язання на 530 мільйонів доларів, які мали бути погашені в жовтні 2014 року, на нові облігації загальною сумою в 200 мільйонів доларів. Компанія також планує випустити нові акції для нинішніх власників часток у USEC.
У травні 2013 року USEC оголосила про згортання виробництва на заводі Падьюка в штаті Кентуккі, який компанія орендувала у Міністерства енергетики США. На сьогодні USEC працює над проектом розвитку нових технологій зі збагачення урану American Centrifuge. Його завершення очікується після 2017 року, а загальна вартість складе близько 6,5 мільярда доларів.
USEC – поряд з французькою Areva, консорціумом Urenco і російським «Техснабекспорт» – є одним з основних світових постачальників збагаченого урану для атомних електростанцій. Компанія є виконавцем російсько-американського проекту «Мегатонни в мегавати», під час якої збройовий уран з російських боєголовок переробляється в ядерне паливо.
За підсумками 2012 року виручка компанії становила 1,92 мільярда доларів. У третьому кварталі 2013 USEC зафіксувала чистий збиток у 44,3 мільйона доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас