Українці з початку року розмістили на гривневих депозитах 44,3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці з початку року розмістили на гривневих депозитах 44,3 млрд грн

Кредит&Депозит
1784
“Населення України з початку 2013 року, збільшило вклади в комерційних банках на загальну суму 44,7 млрд грн. З них безпосередньо в гривнях приріст вкладів склав 44,3 млрд грн, а в іноземних валютах – менше 0,5 млрд грн. Все це прямо вказує на відсутність девальваційних очікувань з боку населення”, – про це у статті “Потенціал зростання. Чи є вихід з депресії, яка розтягнулася на 22 роки?” пише колишній міністр економіки України Богдан Данилишин, який зараз перебуває в Чехії.
Крім того, за словами екс-міністра економіки, позитивним фактором є стабілізація ситуації на міжбанківському валютному ринку. “Існують передумови для забезпечення стабільності національної валюти протягом осені 2013 – зими 2014 року”, – вважає Данилишин.
При цьому, за словами Данилишина, головною умовою успіху створеного владою Державного банку розвитку є преференційні регуляторні норми, застосовувані до нього, а також більш низькі витрати на забезпечення його необхідним капіталом.
“Не приховую, що значення і роль таких банків у розвинутих економіках піддають сумніву, але у перехідних економіках та країнах із зароджуваним ринком, їх значення важко переоцінити. Це особливо яскраво підтверджує досвід східноазійських країн”, – пише колишній міністр економіки.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас