Оприлюднено умови нової програми доступного житла: "Оренда з правом викупу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оприлюднено умови нової програми доступного житла: "Оренда з правом викупу"

Нерухомість
4033
Державна іпотечна установа готується до запуску нової програми доступного житла “Оренда з правом викупу”. За словами голови правління ДІУ Валентина Рибачука, проект погоджено з усіма профільними міністерствами і зараз знаходиться в Мінфіні. Взяти житло в “оренду з правом викупу” зможуть усі громадяни, які потребують поліпшення житлових умов та перебувають на квартирному обліку.
Річна ставка оренди, відповідно до умов програми, не перевищуватиме 3% від вартості квартири. Договір буде укладатися терміном на 15 років. При цьому вартість 1 кв. м. житла для Києва складе 7 тис. 500 грн, для обласних центрів – 5 тис. 500 грн, для міст обласного значення – 4 тис. 300 грн. Площа квартири для сім’ї з двох чоловік не повинна перевищувати 40 кв. м, з трьох осіб – 58 кв. м, з чотирьох і більше осіб – 76 кв. м.
Щомісячний платіж за програмою для киян в середньому буде складати приблизно 2 тис. 600 грн, для мешканців маленьких міст – близько 1 тис. грн. Для реалізації проекту Державна іпотечна установа має намір викуповувати готове житло в новобудовах. Раніше повідомлялося, що у людей є недовіра до державної програми пільгової іпотеки.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас