Попит на двокімнатні квартири в Києві перевищив попит на однокімнатні на 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попит на двокімнатні квартири в Києві перевищив попит на однокімнатні на 50%

Нерухомість
1762
За інформацією сайту DOM.ria.ua, покупці нерухомості в столиці України все менше віддають перевагу однокімнатним квартирам, вибираючи замість них двокімнатне житло.
Так, за даними ріелторів, попит на двокімнатні квартири в квітні 2013 року перевищив попит на однокімнатні вже більш ніж на 45-50%. Такий показник став абсолютним максимумом з 2011 року, коли дана тенденція була помічена вперше.
Причина посилення цієї тенденції криється в тому, що в 2013 році цінова різниця між однокімнатними і двокімнатними квартирами досягла мінімуму. Фактично, це дозволяє покупцям вибирати велику площу за ті ж гроші.
Ще однією помітною тенденцією квітня стало зростання попиту і кількості переглядів дорогого житла в столиці (вартістю від 350 тис. до 2 млн. доларів). У порівнянні з лютим/березнем, попит тут збільшився вдвічі. Причина тому – передвіщене раніше повернення грошей з кіпрських рахунків, зумовлене банківською кризою на острові.
Серед очікувань на найближчий місяць оператори ринку виділяють можливий сплеск переоформлення житла, причиною якого стане введений податок на нерухомість. Так, щоб уникнути сплати податків, багато власників нерухомості вже з травня можуть почати переоформляти її на родичів. При цьому, частина з них можливо навіть зроблять перепланування з метою зменшення житлової площі нерухомості, що підпадає під податок.
До слова, за даними DOM.ria.ua, у квітні також було помічено збільшення попиту на ринку приміських котеджів. Тут за останню декаду місяця було оформлено вдвічі більше угод, ніж за лютий і березень разом.
За матеріалами:
Dim.Ria
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас