Інвестори назвали найбільш привабливі для інвестицій ринки світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори назвали найбільш привабливі для інвестицій ринки світу

Кредит&Депозит
1124
Cеред ринків, найбільш привабливих для інвестицій в нинішньому році, лідирує США і Китай, тоді як Росія потрапила на передостаннє місце, повідомляється в дослідженні Economist Intelligence Unit, яке провели на основі опитування 730 інвесторів по всьому світу.
На початку поточного року, всупереч песимізму від нещодавньої фінансової кризи, інвестори залишилися сповнені оптимізму щодо Китаю і США. Крім того, ентузіазм зберігся і щодо нафтогазової промисловості, сільського господарства, охорони здоров’я та IT, зазначають аналітики.
Втім, інвестори перебувають у стані фрустрації через нестабільність боргів і падіння доходів розвинених економік, а також перегрів зростаючих ринків. У цілому, 72% міжнародних бізнесменів вірять у поліпшення світової економіки в поточному році, що стало помітною зміною після 57% оптимістів у минулому році. Найбільше вірять у позитивний тренд в Азії – 80%.
На першому місці за привабливістю – США, які випередили Піднебесну. Вкладати в економіку Штатів вважають вигідним 45% бізнесменів, тоді як в Китай – 42%. Третє місце дісталося блоку Південно-Східної Азії, а четверте – Бразилії.
Варто зазначити, що Індія, яка потрапила на п’яту сходинку, втратила найбільше: частина інвесторів, готових туди вкладати, зменшилася з 41% до 26%. Примітно, що Євросоюз за рік показав деяке збільшення кількості потенційних вкладників всупереч проблемам з імовірною рецесією і загостренням боргової кризи.
Водночас, лише 12% респондентів визнали Росію хорошим місцем для інвестицій на тлі потенційного збільшення ціни активів, що розмістило її на передостанньому місці. РФ обійшла лише країни Перської затоки, які об’єднані аналітиками в єдиний ринок. При цьому Росію обійшла Японія, яку обрали 17% респондентів проти дев’яти у 2012.
Раніше повідомлялося, що в 2012 році спад обсягу венчурних інвестицій побив рекорд, впавши до рівня 2009 року, йдеться в огляді світового ринку венчурного капіталу аудиторської компанії Ernst & Young.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас