У Греції звільнять 4 тис держслужбовців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Греції звільнять 4 тис держслужбовців

Кредит&Депозит
370
Влада Греції планує звільнити 4 тис. державних службовців у цьому році, що є частиною програми економії, узгодженої з “трійкою” кредиторів як умова надання наступного кредитного траншу на 8,8 млрд євро.
Це скорочення стане першим кроком із наймасштабнішого в країні звільнення службовців. За планом до кінця 2014 р. має бути звільнено ще 11 тис. співробітників.
Греція перебуває в глибокій рецесії, за п’ять років з 2008 р. ВВП країни скоротився на 22%, а безробіття зросло до 27%. Проте уряд Греції змушений піти на вкрай непопулярні заходи, щоб отримати кредит для порятунку економіки.
“Наше суспільство досягло межі своїх можливостей. Але зрештою цілі виконуються і програма удосконалюється”, – сказав прем’єр-міністр Антоніс Самарас по національному телебаченню.
“Скоро Греція не залежатиме від меморандумів. Греція буде зростати, буде конкурентоспроможною і орієнтованою на зовнішній світ. Іншими словами, ми будемо мати сильну Грецію”, – заявив Самарас.
Передбачається, що в травні міністри фінансів єврозони і МВФ розглянуть виконання умов угоди і в разі успіху дадуть зелене світло на наступний транш кредиту у розмірі 2,8 млрд євро.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас