Сбербанк створює власного колектора, який збере прострочені борги з населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк створює власного колектора, який збере прострочені борги з населення

Кредит&Депозит
1933
Нова “дочка” “Сбербанку” “Активбизнесколлекшн” з 1 червня буде відповідати за стягнення боргів за кредитними картками і споживчими кредитами. Спочатку “Активбизнесколлекшн” отримає 120 тисяч справ на 1 млрд рублів за кредитними картками і старими боргами, термін невиплат за якими перевищив 360 днів.
Всього обсяг простроченої заборгованості населення перед держбанком до березня досяг 54,2 млрд рублів.
Вибрана “Сбербанком” схема – винятково репутаційне питання, вважають експерти газети. Банк, мабуть, хоче, щоб борги збиралися коректно і ніхто не залякував би боржників понад норму.
Вже більше п’яти років в Росії працює ринок продажу банками проблемних боргів населення. Проте методи роботи колекторських агентств неодноразово викликали критику чиновників, наприклад, Росспоживнагляду. Це негативно впливає і на імідж самих банків, визнавали банкіри.
Від роботи з іншими колекторськими агентствами “Сбербанк” не відмовляється і має намір продавати проблемні кредити, запевняє його представник: “Але в меншій мірі готовий віддавати їм боржників з невеликим періодом прострочення”. Банк, за його словами, хоче зберегти максимальну лояльність до боржників, які з тієї чи іншої причини потрапили в складну ситуацію. Зробити це зможе лише компанія з повністю підконтрольним банку процесом.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас