Електромобілі до 2020 року можуть зайняти 10% російського авторинку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електромобілі до 2020 року можуть зайняти 10% російського авторинку

564
Електромобілі можуть досягти 10% від загального числа автомобілів до 2020 року за умови інвестицій в зарядні станції і пільг для власників електротранспорту, заявив голова підкомітету зі стратегічних інновацій в автомобільній сфері Торгово-промислової палати Росії Андрій Панков.
“Помітне скорочення шкідливих викидів в містах можна очікувати тільки після того, як скоротиться кількість автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння. На наш погляд, це може статися до 2020 року, коли частка електротранспорту в Росії складе 10% від загальної кількості автомобілів за умови збільшення приватних інвестицій і державної підтримки”, – заявив Панков.
Зокрема, експерт очікує від девелоперських структур інвестицій в розвиток інфраструктури для електротранспорту, які в сукупності з немонетарними заходами державної підтримки дозволять досягти десятої частки ринку. У числі таких заходів Панков зазначив введення пільг для власників електротранспорту, наприклад, дозвіл їздити по виділених смугах.
“Обмеження в’їзду автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння в історичні та природоохоронні зони, надання спеціальних місць для паркування електромобілям там, де паркування звичайних автомобілів обмежене – все це може стати вирішальним аргументом для тих, хто зараз вибирає між бензиновим двигуном і електричним на користь більш екологічного транспорту”, – говорить Панков.
При цьому він відзначив появу в Росії проектів житлових комплексів і бізнес-центрів, які поряд з використанням енергозберігаючих технологій передбачають можливості для використання електротранспорту.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас