Україні краще підписувати асоціацію з ЄС, ніж йти у Митний союз - британський посол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні краще підписувати асоціацію з ЄС, ніж йти у Митний союз - британський посол

862
Підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом буде більш мудрим рішенням для України, ніж приєднання до Митного союзу, заявив посол Великобританії в Україні Саймон Сміт.
«Є переконання, що якщо Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС, то це буде більш мудро для майбутнього України, ніж приєднання до Митного союзу. Україна суверенна країна, вона сама вирішує, що їй робити, але угода про асоціацію і відповідна програма це дуже потужний спосіб, щоб показати, в якому напрямку потрібні зусилля і досягнення на благо України. Мені здається, що у багатьох столицях ЄС переважає думка, що підписання цієї угоди є необхідним», – заявив Сміт.
У свою чергу посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Хайм заявив, що офіційна позиція Австрії з підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС буде залежати від рішення Ради ЄС.
«Австрія ніколи не кидається з якогось одного табору в інший. Слід пам’ятати про те, що тут є певна процедура. Мова йде про угоду про асоціацію. Нам не потрібна тут більшість або кворум якийсь, нам потрібна згода для того, щоб ми могли реалізувати і впровадити цю угоду. Треба, щоб погодилися усі 27-м країн і Європарламент. Австрія зі свого боку виступає дуже позитивною силою в цьому питанні», – заявив посол в ефірі 5 каналу.
При цьому на думку посла Польщі в Україні Генріка Літвінa, єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле не стверджував, що Україна в наступному році підпише угоду про асоціацію з Європейським союзом.
«Важко передбачити всі можливі дії європейських партнерів. На сьогоднішній день перемагає ідея підписання угоди з певними умовами. Це означає, що треба продовжувати діалог, щоб довести до підписання. Мені здається, Фюле сподівається, що відбудеться підписання, тому що готувався договір, щоб його потім підписати. І підхід Брюсселя, підхід багатьох країн ЄС наступний: треба прагнути до підписання, але всі країни знають, що є низка умов, які потрібно виконати», – заявив посол.
Нагадаємо, раніше посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський заявив, що існує план дій щодо підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС у 2013 році. Незважаючи на це, лідери України неодноразово заявляли, що не відкидають співпрацю України з Митним Союзом у форматі 3+1.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас