Один з архіпелагів Нової Зеландії повністю перейшов на сонячну енергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один з архіпелагів Нової Зеландії повністю перейшов на сонячну енергію

Енергетика
1014
Острови Токелау, що належать Новій Зеландії, на 100% перейшли на сонячну енергію. Таким чином, вони стали першою в світі територією, що використовує тільки таке джерело енергії.
Такий результат став можливим завдяки завершенню будівництва третьої сонячної станції, про що інформував міністр закордонних справ Мюррей МакКалло.
Сонячні батареї розташовуються на трьох найбільших атолах, а їх потужності достатньо, щоб задовольнити потреби всього архіпелагу. Загалом на цей проект було витрачено $8,5 млн, з яких $7 млн були виділені урядом Нової Зеландії.
До цього архіпелаг Токелау повністю був залежний від дизельних генераторів електроенергії. Це було занадто збитково з фінансової точки зору, а також завдавало серйозної шкоди екології. Для імпорту дизельного палива місцевій владі доводилося виділяти близько $1 млн на рік, відзначає Radio Australia. Більше того, нові технології дадуть можливість уникнути частих перебоїв з електроенергією, які відбувалися при використанні дизельних генераторів.
Відзначимо, що архіпелаг Токелау, до складу якого входять три острови, розташований у Тихому океані між Новою Зеландією і Гавайськими островами. На архіпелазі проживає понад півтори тисячі осіб.
Формально Токелау є володінням Нової Зеландії, яка керує ними через свого адміністратора. Юридично головою островів є королева Великобританії Єлизавета II.
Раніше повідомлялося, що Китай відкриває другий фронт у війні з Європою через сонячну енергетику, направивши скаргу до Світової організації торгівлі з приводу зміни норм, які, на думку Пекіна, сприяють італійським і грецьким фірмам.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас