Кіпр попросить $14 млрд допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіпр попросить $14 млрд допомоги

Кредит&Депозит
631
Уряд Кіпру звернеться за фінансовою допомогою до Євросоюзу в розмірі 14 млрд дол., передає Associated Press з посиланням на обізнане джерело.
За підрахунками експертів, країні необхідно до 7 млрд дол. для підтримки банківської системи країни. Крім того, в листопаді 2012 р. Кіпр повинен виплатити кредиторам 751 млн євро, хоча уряд не має в своєму розпорядженні необхідних для цього коштів. В цілому Кіпру треба виплатити кредиторам 6 млрд євро до кінця 2015 р.
Умови, на яких Кіпр має намір взяти підтримку, поки невідомі, проте раніше уряд країни відмовився від програми фінансової допомоги, що передбачає приватизацію і індексацію заробітної плати.
В кінці червня 2012 уряд Кіпру звернувся до партнерів по єврозоні з закликом надати фінансову допомогу. У разі затвердження програми допомоги влада мала намір за рахунок виділених коштів боротися з наслідками, які викликає боргова криза в Греції. Міністр фінансів Кіпру Вассос Шіарлі 16 вересня ц.р. оголосив, що угода країни з “трійкою” кредиторів (Євросоюз, Міжнародний валютний фонд і Європейський центральний банк) буде підписана протягом найближчих тижнів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас