Меркель: "Поки я жива, євробондів не буде!" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: "Поки я жива, євробондів не буде!"

Казна та Політика
1793
Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що не допустить, щоб її країна відповідала за боргами інших держав єврозони, таких як Італія та Іспанія. "Поки я жива, єдиної відповідальності за боргами не буде!" - сказала вона. А от прихильники введення єдиних бондів єврозони вважають, що такий захід є єдиним способом заспокоїти фінансові ринки і запобігти поширенню кризи. Все це означає, що шансів на вживання ефективних заходів на майбутньому саміті в Брюсселі не так багато.
Тим часом напередодні в розпорядженні The Financial Times виявився план, який на саміті представлять Ромпей, Баррозу, Юнкер і Маріо Драгі. Його суть полягає у відмові від суверенітету в податково-бюджетній політиці, тобто Єврокомісія отримає прямий контроль над бюджетами окремих країн. Можливість введення євробондів в плані не розглядається.
Разом з тим рейтингове агентство Egan-Jones знизило рейтинг Німеччини з рівня "АА-" до "А+" з "негативним" прогнозом. Вийде Греція з валютного союзу чи ні, у Німеччини залишиться велика дебіторська заборгованість. Тобто ситуація, коли послуги або товари продані, а кошти не отримані.
У заяві Egan-Jones також наголошується, що канцлер Німеччини Ангела Меркель своїми діями створює велике напруження в єврозоні, чинячи опір ідеї створення єдиних євробондів. Між тим агентства Standart & Poors та Fitch оцінюють кредитний рейтинг Німеччини на рівні "ААА", Moody's - "Ааа". У всіх трьох агентств прогноз - "стабільний".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас