Тігіпко назвав покращення медобслуговування однією з найбільших проблем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко назвав покращення медобслуговування однією з найбільших проблем

199
В Україні необхідна медична реформа, здатна захистити, насамперед, пенсіонерів, щоб допомогти їм оздоровитися, бути в нормальних умовах, заявив журналістам віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко під час свого перебування в Севастополі.
"Те, що ми зробили з соціальних ініціатив, це дуже добре. Чим треба займатися на перспективу - це поліпшення медичного обслуговування. Це сьогодні одна з найбільших проблем", - підкреслив Тігіпко.
За його твердженням, в країні третій рік йде економічне зростання. "Нехай це не найбільше зростання, нехай це 2 відсотка, але ми знаємо, що ми його зможемо наростити. Кожна копійка, зароблена на економічному зростанні, буде витрачена, насамперед, на соціальні потреби, в тому числі і на поліпшення охорони здоров'я", - сказав Тігіпко.
Як зазначив віце-прем'єр, тільки на будівництво нового корпусу першої міськлікарні в Севастополі урядом було виділено близько 80 мільйонів гривень.
"Місто про такі гроші давно забуло, ніколи не бачив таких грошей на капітальне будівництво в сфері охорони здоров'я", - підкреслив він.
Тігіпко також пообіцяв, що після введення в дію в кінці липня корпусу лікарні, наступним об'єктом ремонту та вдосконалення стане лікарня № 3 Севастополя, в якій є відділення ветеранів Великої Вітчизняної війни, де він побував.
"Головний лікар лікарні № 3 поставила серйозне завдання щодо поліпшення діагностики і рентген апарату, і це ми вирішимо. Відремонтуємо одну лікарню, візьмемося за цю лікарню теж", - пообіцяв Тігіпко.
У свою чергу голова Севастопольської міської держадміністрації Володимир Яцуба доповнив, що в цій лікарні рівень лікування та діагностики давно застарів. "Ми повинні підняти рівень лікування в цій лікарні", - сказав Яцуба.
За його твердженням, кошти на це будуть також виділені з міського бюджету. "Цього року у нас будуть додаткові доходи, ми наводимо порядок у земельних питаннях. 540 дозволів на майданчики ми анулювали разом з прокуратурою. У зв'язку з тим, що уряд ухвалив рішення про підвищення плати за невикористану землю, у нас зараз збільшилися доходи в бюджет", - зазначив Яцуба.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас