"Пошта Росії" займеться випуском дебетових карток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Пошта Росії" займеться випуском дебетових карток

Фінтех і Картки
230
"Пошта Росії" підписала з компанією MasterCard угоду про наміри, яка передбачає випуск поштою власних дебетових карток. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС. "Пошта Росії" буде випускати картки під своїм брендом або у співпраці з іншими компаніями.
Деталі контракту сторони будуть обговорювати пізніше, проте, за даними РИА Новости, в "Пошті Росії" вважають, що поштові картки можуть з'явитися вже в цьому році, а проект зацікавить мільйони росіян. Картки від "Пошти Росії" будуть неіменними, передплаченими і з можливістю поповнення. Банк-посередник для їх випуску залучатися не буде.
У свою чергу, в прес-релізі MasterCard про угоду з "Поштою Росії" найбільшу увагу приділено не випуску поштових карток, а тому, що на пошті тепер можна буде розплачуватися за допомогою безконтактної технології MasterCard PayPass.
"Пошта Росії" вже кілька років розробляє план щодо організації на базі своїх відділень банківських послуг. Найбільш амбітним проектом було створення Поштового банку, який за кількістю відділень перевершив би Сбербанк. Тим не менш, проект, придуманий ще в середині 2000-х років, поки так і не реалізований. В кінці травня 2012 року стало відомо, що створення Поштового банку призупинено.
У березні 2012 року газета "Коммерсант" писала, що "Пошта Росії" буде випускати передплачені картки, прив'язані до електронного гаманця PayPal. Це дасть можливість платіжній системі вийти на російський ринок.
Крім того, у "Пошти Росії" є декілька проектів з фінансовими організаціями. Зокрема, в "Пошті Росії" можна замовити "поштову картку" банку "Російський стандарт".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас