АМКУ рекомендує операторам зв'язку знизити тарифи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ рекомендує операторам зв'язку знизити тарифи

2259
Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендував ЗАТ "Київстар" та ЗАТ "МТС-Україна" знизити тарифи на послуги мобільного зв'язку до економічно обґрунтованого рівня.
Як зазначається в повідомленні АМКУ, про результати розгляду компанії повинні повідомити комітету у 15-денний термін. АМКУ відзначає, що протягом 2012 року ці компанії підвищили вартість деяких послуг.
Зокрема, "Київстар" підвищив вартість послуг з відправлення SMS-повідомлень на 28%, послуг відправлення МMS-повідомлень - на 33%, абонплату деяких тарифних планів - на 25%.
У свою чергу, "МТС-Україна" підвищила вартість послуг з відправлення SMS-повідомлень на 22%, послуг з відправлення МMS-повідомлень - на 20%, вартість дзвінків у мережі МТС - на 50% і дзвінків абонентам інших операторів України - на 20%.
"Таке зростання вартості послуг мобільного зв'язку операторів сталося більш високими темпами, ніж зростання індексу споживчих цін на товари і послуги в цілому по Україні та в галузі зв'язку зокрема. Тобто економічні підстави для підвищення операторами окремих тарифів відсутні", - відзначає комітет.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас