Експерти: Moody’s у червні знизить рейтинги банків найбільших економік Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Moody’s у червні знизить рейтинги банків найбільших економік Європи

296
Міжнародне рейтингове агентство Moody's може погіршити рейтинги німецьких, французьких, австрійських та нідерландських банків вже до кінця червня на тлі збереження стресової ситуації в європейській економіці, вважають аналітики, опитані агентством MarketWatch.
"Рейтингові дії, яких слід чекати до кінця наступного місяця, можуть зачепити банки по всій Європі і, швидше за все, будуть мати серйозні наслідки. Істотне зниження рейтингів, найімовірніше, обмежить доступ кредитних організацій до ринкового фінансування, а також їх здатність здійснювати певні операції", - вважає кредитний аналітик Daiwa Capital Markets Майкл Сімондс. В цілому, на його думку, банки впораються з втратою високих рейтингів на даному етапі, однак Moody's з великою часткою ймовірності знизить їх ще більше в майбутньому, якщо ситуація не покращиться.
"Moody's наздоганяє і навіть обганяє інші агентства за часткою на ринку, однак зниження рейтингів банків може призвести і до зростання ризиків для самого агентства", - вважають аналітики Credit Suisse.
Банки єврозони в грудні і лютому отримали багато ліквідності від ЄЦБ за підсумками двох безлімітних аукціонів, надавши регулятору цінні папери в забезпечення за кредитами. Негативна рейтингова дія може призвести до того, що організаціям доведеться вилучати такі папери і використовувати їх при здійсненні торгівлі деривативами.
Таким чином, у банків залишиться менше можливостей позичати в ЄЦБ кошти навіть на короткі періоди часу, що в умовах кризи може різко погіршити фінансові показники, попереджають аналітики. Крім того, інвестори можуть почати масовий продаж акцій тих банків, чиї рейтинги будуть знижені Moody's. Фінансові організації, як правило, не розкривають точну вартість залучення коштів, проте, за підрахунками експертів, зниження рейтингів призведе до того, що вона зросте на мільярди євро.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас