Вихідці з Азії в 2011 р. скупили 51% елітного житла в Лондоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вихідці з Азії в 2011 р. скупили 51% елітного житла в Лондоні

Нерухомість
213
Лондон залишається центром тяжіння для інвесторів з Азії. Торік вихідці з регіону скупили половину нового житла в центрі британської столиці. Експерти прогнозують, що, незважаючи на підвищення в 2012 році податку на елітну нерухомість, попит на люксові квартири в Лондоні продовжить зростати, штовхаючи ціни вгору.
Кожні другі розкішні апартаменти в центрі Лондона купуються азіатськими інвесторами, повідомив Bloomberg з посиланням на звіт Jones Lang LaSalle. В минулому році на покупців з материкового Китаю, Гонконгу, Малайзії та Сінгапуру припав 51% продажу первинного житла в центрі Лондона. У 2010 році вихідцям з Азії не вдалося взяти психологічну позначку в 50% - тоді вони придбали 47% нової столичної нерухомості класу прайм. Найактивніше скуповують будинки покупці з Гонконгу - на них припало 17% всіх продажів минулого року.
"Число багачів продовжує зростати, особливо в АТР, де зосереджені країни, що найбільш динамічно розвиваються. І їм потрібно кудись інвестувати свої гроші", - говорить глава дослідницького підрозділу Jones Lang LaSalle Ніл Чегвідден. За даними звіту Credit Suisse, в минулому році число мільярдерів зросло в Азії з 245 до 351 людини. Для порівняння, в Північній Америці живуть 332 мільярдери, а в Європі - 251.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас