Українцям краще зберігати депозити в гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям краще зберігати депозити в гривні

Кредит&Депозит
8471
Для більшості громадян України, які мають невисокі доходи, банківські депозити краще зберігати в гривнях.
Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив фінансовий експерт Сергій Яременко.
"Якщо говорити про більшість населення, яке не відрізняється великими доходами, то краще їм зберігати депозити в гривнях, адже при переході з гривні в долар треба платити комісію, яка впливає на відсотки. Інше питання - люди, вклади яких обчислюються сотнями тисяч тут вже треба думати, який відсоток втрачається в купівлі-продажу валюти. Тож для простих громадян тут питання не виникає: гроші можна зберігати в гривні", - зазначив експерт.
Водночас, торкаючись питання молодіжного житлового кредитування експерт зазначив, що держава повинна контролювати встановлення відсоткових ставок на такі кредити. "У тій обстановці, яка склалася зараз, держава обмежується зниженням відсотків або ще чимось, але в банківській системі відсутній довгий ресурс для такого кредитування, тому без втручання держави або Національного банку цю проблему не можна буде вирішити", - додав Яременко.
Нагадаємо, раніше фінансовий експерт Віктор Суслов зазначив, що сьогодні в країні йде мова про введення податку на доходи від депозиту, але 5% для такого податку це мало. На думку експерта, він повинен бути не меншим, ніж податок на прибуток з громадян, тобто 15-20%.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас