Експерти назвали найдорожчі вулиці Парижу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти назвали найдорожчі вулиці Парижу

Нерухомість
365
Сайт Challenge.fr і компанія Meilleur Agents провели дослідження ринку нерухомості французької столиці і склали рейтинг вулиць Парижа за рівнем цін за квадратний метр житла.
Виходячи з даних, отриманих дослідниками, варто зазначити, що Єлисейські поля, авеню Фош і вулиця Де ля Пе (вулиця Миру), що вважаються беззаперечними лідерами за рівнем цін на житло, не просто втратили свої позиції, а відкотилися далеко за межі першої десятки рейтингу.
Наприклад, Єлисейські поля опинилися лише на 56-му рядку рейтингу з вартістю кв. м від 10 921 до 14 025 євро. Їх вічний конкурент, авеню Фош, також опинився на незвичному для себе місці, зайнявши лише 41 сходинку.
Дослідники відзначають, що через багаторічне утримування високих цін в деяких районах, люди стали купувати житло на розташованих поряд з елітними районами "недорогих" вулицях, що призвело до зміщення акцентів у бік останніх.
Таким чином, ціни на колись спокійному і тихому проспекті Жюно (Junot) в районі перетину з Монмартром досягли 10 052 євро. А Бульвар інвалідів, що був колись на перших ролях з найдорожчими будинками, тепер надає квартири за досить розумною вартістю. Ціна кв. м житла там складає всього 3000 євро.
Проте, Париж в питанні ціни на житло залишається містом контрастів, так як ні Єлисейські поля, ні проспект Жюно зараз не відносяться до вулиць з найдорожчою нерухомістю.
У першу трійку нового рейтингу ввійшли: авеню Монтань (18500 євро за кв.м), набережна Орсей (16200 євро за кв.м) і авеню Шарль Флок (16100 євро за кв.м).
Величезна різниця в ціні зажадала від агентств розробки нової системи дослідження: була розроблена середня величина вартості кв.м. Ціна складається з трансакцій на приблизно рівні за якістю послуг, що надаються, апартаменти в різних районах. Такий метод підрахунків дозволяє найбільш точно відобразити ситуацію на ринку нерухомості.
Після підбиття підсумків виявилося, що вулички, які ледве можна знайти на карті (наприклад, бульвар Сен-Жермен, вулиця Св. Жака або проспект Віктора Гюго), є одними з найдорожчих. Так, зовсім крихітний роденівський проспект, на якому знаходиться лише п'ять будинків, знаходиться на 16 місці, помітно випереджаючи лідерів.
Всі цінові рекорди б'ють VI і VII округи. Ціни на житло на вулицях цих округів варіюються від 7500 до 30000 євро за 1 кв.м.
Регіональний директор департаменту житлової нерухомості по Росії та СНД компанії Knight Frank Олена Юргенева говорить, що зараз паризький район Сен-Жермен-де-Пре є одним з найпопулярніших кварталів серед іноземних покупців. "Вони шукають спокій на вулицях Якоба, Сент-Пер або Сент Сюльпіс і, одночасно, бурхливе життя на бульварі Сен-Жермен з його знаменитими барами, ресторанами та магазинами", - пояснила вона. За словами Олени Юргеневої, ціна елітної нерухомості там коливається між 12 000 і 20 000 євро за кв. м.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас