Продажі газованої води в США впали до 15-річного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі газованої води в США впали до 15-річного мінімуму

249
У США споживання безалкогольних газованих напоїв впало до мінімального рівня за останні 15 років, повідомляє The Financial Times з посиланням на дослідження Beverage Digest.
Згідно з дослідженням, в минулому році американці випили 9,5 млрд ящиків газованої води, що на 1% менше показників 2010 року.
Падіння на ринку газованої води триває з 2005 року. Серед споживачів поширена тенденція переходити на бутильовану воду, соки і чай.
Для порівняння, в 90-і роки цей ринок зростав у середньому на 3% на рік у натуральному вираженні.
Вважається, що продажі газованих напоїв знижуються через зростаюче занепокоєння споживачів щодо ожиріння і діабету, які, згідно з деякими дослідженнями, провокує газована вода. При цьому штати і муніципалітети вимагають введення податків на ці напої і вживають заходів щодо обмеження їх продажу в школах.
Однак, незважаючи на негативний піар, ціни на безалкогольну газовану воду в 2011 році збільшилися на 3%. Виробники пояснюють зростання цін високою вартістю сировини, однак подорожчання напоїв позначилося і на попиті на них.
При цьому лідером продажів серед газованої води залишається напій, що продається під брендом Coke. Pepsi повернула собі друге місце (у 2010 році вона віддала його Coke Diet). Вважається, що PepsiCo в останні роки здала позиції на ринку, тому що поставила собі за мету розширення на ринок снеків, а також негазованих безалкогольних напоїв.
За даними Reuters, напої Coca-Cola займають 34% ринку, а Pepsi - 27%.
Нагадаємо, нещодавно повідомлялося про намір ООН ввести на фастфуд і газовану воду податок, а в Шотландії шкідливу їжу заборонили рекламувати до 9 вечора.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас