Елітній нерухомості криза виявилася не страшною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Елітній нерухомості криза виявилася не страшною

Нерухомість
426
За роки фінансово-економічної нестабільності власники мільярдних статків і супердорогої елітної нерухомості втратили набагато менше грошей, ніж "звичайні" мільйонери, які скуповували бетонні та цегляні активи.
Як зазначає портал Property Wire з посиланням на звіт World Cities Review, складений в компанії Savills, у другій половині 2011 року вартість нечувано дорогої нерухомості в середньому по планеті зросла на 3,6%
В безпечних для інвесторів містах, наприклад в Нью-Йорку, вартість "елітки" за півроку піднялася на 17%, в основному, завдяки напливу заможних інвесторів з Росії, Китаю, Бразилії та Аргентини, які активно скуповували дорогі апартаменти, особняки і пентхауси. У Лондоні і Парижі нерухомість аналогічного типу збільшилася в ціні на 4%.
Помітним винятком став Гонконг, де ціни на "елітку" за останні півроку впали на 5,9%. Нагадаємо, що з грудня 2008 по червень 2011 р. елітна нерухомість у престижних гонконгських районах Пік і Сауссайд зросла на 118%, і тільки останнім часом зростання цін сповільнилося.
З липня по грудень 2011 року елітна нерухомість в Нью-Йорку подорожчала на 17%, в Сінгапурі - на 14%, в Лондоні - на 4%. За останні п'ять років (з червня 2006 по червень 2011) найсильніше "елітка" зросла в ціні в Сінгапурі, Мумбаї і Гонконзі. У першому з міст супердороге житло подорожчало на 147%, в Мумбаї і Гонконгу - на 116% і 99% відповідно.
На думку експертів Savills, покупці дотримуються обережності напередодні очікуваного падіння цін, прицінюються і шукають об'єкти, що продаються з хорошою знижкою. Всього шість місяців тому покупцям супердорогого житла така поведінка було невластива і вона може свідчити про зміну тенденцій в сегменті елітної нерухомості.
Аналітики підкреслюють подвійність динаміки цін практично у всьому світі: поки житло в мегаполісах дорожчає, квартири та будинки за межами столиць, як правило, нікому не потрібні.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас