Шахраї дешево збувають квартири в Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї дешево збувають квартири в Білорусі

Нерухомість
580
Різні махінації на ринку нерухомості Білорусі не такі вже й рідкісні. Останнім часом в Мінську публікуються оголошення про продаж квартир за неправдоподібно низькою ціною. На практиці такі угоди виявляються "із секретом".
За твердженням ріелторів з групи компаній "Мольнар", однокімнатна квартира в центрі Мінська, що продається за $50 тисяч, дуже підозріла, так як її ринкова вартість становить як мінімум $70 тисяч. Ціни на "вторинку" в Мінську стабільні, і покупця повинна насторожити раптова дешевизна.
Житло можуть віддавати "майже дарма", якщо його власник не орієнтується в цінах, повинен терміново виїхати на ПМП в іншу країну або потребує "швидких" грошей. Однак продавати дешевше можуть і за підробленими документами, фальсифікуючи нотаріальні виписки або згоду на продаж спільно нажитого майна, яку нібито підписали чоловік або дружина власника.
Після передачі грошей іноді "вилазять" і приховані дефекти, які призводять до псування майна, проблем зі здоров'ям, витрат на ремонт і лікування. З "історією" квартири і претензіями її колишніх мешканців експерти радять ознайомитися в місцевій ЖЕС.
Неприємностями загрожує і купівля житла в осіб з нестійкою психікою (громадян з обмеженою дієздатністю або повністю недієздатних). Згодом цю угоду можуть анулювати через суд. Покупець убезпечить себе, якщо попросить власника пред'явити довідки з психоневрологічного та наркологічного диспансерів. Підозрілий діагноз допомагає уточнити психолого-психіатрична експертиза. Операцію за участю людини, що не цілком відповідає за свої дії, можуть визнати дійсною, якщо житлові умови колишнього власника покращилися, наприклад, з кімнати в центрі міста він переїхав в окрему квартиру в іншому районі.
Найскупішим покупцям юристи Molnar нагадують про те, що ризик купити кота в мішку зростає при самостійному проведенні угод.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас