Онищенко: Українські аграрії ліниві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Онищенко: Українські аграрії ліниві

4939
Росспоживнагляд готовий дозволити торгівлю українськими сирами за їх належної якості на території Росії, проте Міністерство сільського господарства України не поспішає реагувати на вимоги російської сторони і "ледарює".
Про це заявив глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко, передає ИТАР-ТАСС.
"Ми зараз в інтенсивному режимі працюємо з Міністерством сільського господарства України. Повинен сказати, що вони ледарюють", - додав Онищенко.
Він пояснив, що Росспоживнагляд направив список вимог, дотримання яких дозволить торгувати українськими сирами на російському ринку. На думку глави Росспоживнагляду, українські чиновники неоперативно на це реагують, в той час як виробники України зазнають збитків.
Тому російське відомство звернулося безпосередньо до виробників сирів в Україні. "Ми опублікували на своєму сайті повний перелік документів і дали сигнал виробникам", - повідомив Онищенко. За його словами, якщо сировари України нададуть відповідні документи, російські фахівці готові виїхати на виробництва з метою встановлення якості продукції.
Онищенко нагадав, що введена на початку лютого заборона на торгівлю сирами низки виробництв України була пов'язана з тим, що був порушений російський техрегламент.
Раніше Геннадій Онищенко заявив, що з продажу на території Росії вилучено 5 тонн українського сиру, ще понад 120 тонн не допущено в країну через незадовільну якість.
Перед цим Присяжнюк заявив, що уповноважені служби України проведуть перевірку всіх підприємств, які виробляють сир, що експортується в Росію.
Росспоживнагляд розпорядився вилучити з продажу сири трьох українських виробників, які не відповідають техрегламенту РФ, оскільки ця продукція, за висновками російських експертів, містить рослинні жири. Заборона торкнулася сирів виробництва компаній "Прометей" (Чернігівська область), "Пирятинський сирзавод" та "Гадячсир" (обидві - Полтавська область).
Українська сторона вважає, що звинувачення з боку Росії безпідставні. "Наші сири прекрасної якості, і, звичайно, ніякої пальмової олії там немає", - заявив прем'єр-міністр Микола Азаров. На його думку, "рано чи пізно сторони домовляться і знімуть ці бар'єри".
За оцінками експертів, Україна експортує до Росії близько 65 тис. тонн сирів на рік.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас