Іран нарощує імпорт зерна, незважаючи на санкції Заходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран нарощує імпорт зерна, незважаючи на санкції Заходу

Аграрний ринок
328
За останні два тижні Іран імпортував 1,1 млн т пшениці, і продовжує нарощувати її імпорт, незважаючи на санкції Заходу. Про це повідомляє Reuters.
До квітня країна закупить ще 420 тис. т зерна з Німеччини, 300-360 тис. т з Канади, 240 тис. т з Бразилії і 200 тис. т з Австралії. Система оплати досить складна: в ній беруть участь швейцарські компанії, що мають доступ до азіатського капіталу, частина контрактів деномінована в ієнах. При цьому Іран домовився про те, що частину грошей постачальники отримують із затримкою під державні гарантії. Ведуться переговори з Китаєм, а тепер і з Росією.
Нагадаємо, 21 листопада 2011 р. США, Великобританія і Канада оголосили про введення відносно Ірану односторонніх санкцій, спрямованих проти енергетичного та фінансового секторів іранської економіки. 23 січня ЄС ввів заборону на імпорт, придбання та транспортування іранської нафти і нафтопродуктів, а також фінансові та страхові операції, що їх стосуються.
2 лютого повідомлялося, що на рейді біля іранських портів знаходяться близько 10 великих суден з приблизно 420 тис. тонн українського і російського зерна, які не можуть розвантажитися через проблеми з платежами в іранської сторони. Міністерство закордонних справ (МЗС) України заявило, що контролює питання збою поставок українського зерна в Іран.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас