Гальчинський: Євро буде залишатися найслабшою ланкою економіки Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гальчинський: Євро буде залишатися найслабшою ланкою економіки Євросоюзу

Валюта
351
Економічний потенціал Франції та Німеччини дозволить зберегти єдину європейську валюту, однак євро і в майбутньому залишиться "валютою-сиротою".
Євро від початку був політичним проектом, позбавленим основи, сказав в інтерв'ю ZN.UA відомий український вчений-економіст Анатолій Гальчинський.
"Як фахівець в сфері грошових відносин можу з усією переконаністю сказати, що євро - багато в чому штучна валюта, "валюта-сирота", як її тепер називають, "валюта, розрахована лише на хорошу погоду". Грошова одиниця - невід'ємний атрибут національної економіки. це її основа. У євро такої основи немає. Євро - це головним чином політичний проект, реалізація якого здійснювалася в контексті створення противаги гегемонізму США", - вважає вчений.
При цьому він відзначив, що економічний потенціал Франції та Німеччини дозволяє зберегти євро. "Поза всякими сумнівами, ці країни зуміють захистити своє дітище... Але суть проблеми залишиться: євро і в майбутньому залишатиметься найслабшою ланкою економіки Євросоюзу, "валютою-сиротою"", - підкреслив А.Гальчинський.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас