Лановий: Давати кредит МВФ Україні не можна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лановий: Давати кредит МВФ Україні не можна

Кредит&Депозит
8690
Давати кредит МВФ Україні не можна, оскільки гроші будуть витрачені, а віддавати їх нема чим. Таку думку під час відеоінтерв'ю висловив екс-міністр економіки, Президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.
"Наркоману потрібна наступна доза? Він кричить, коли настає час: "Я не можу! Дайте мені!". І ось ситуація: дати, щоб він заспокоївся, чи не давати йому? Такий у нас стан. Не можна нам давати кредити, тому що ми їх на вітер пускаємо. Уряд витрачає кошти, бряцає в литаври і каже: "Ми побудували, ми розрізали стрічку!". А що далі? Як ви будете віддавати мільярди, з чого? Я побачив план, там за десять років будуть погашати державний борг. А де ви візьмете валюту? Ну добре, гривню ви надрукуєте. Де ви візьмете валюту? Вам потрібні прибутки від торгівлі, прямі інвестиції, вільний бізнес в країні, щоб прийшли гроші. Тоді буде надлишок валюти і тільки тоді ви можете віддавати", - наголосив експерт.
За його словами, поки що ситуація є поганою, оскільки відбувається зменшення інвестицій, валютних надходжень, погіршення платіжного балансу і загальмування темпів економічного зростання, можливо, до нульових позначок. Потрібно покращувати ці показники, а тоді вже відпаде необхідність в кредитах.
Більш детальні, а головне, живі відповіді на це та інші питання ви можете переглянути на сторінці Відеоінтерв'ю з Володимиром Лановим.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас