Світ не готовий до катастроф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світ не готовий до катастроф

822
Світ не готовий до майбутніх катаклізмів і катастроф, оскільки багаті країни вкладають недостатньо коштів у Центральний фонд ліквідації надзвичайних ситуацій (CERF).
Про це у вівторок, 27 грудня, повідомляє BBC News з посиланням на міністра міжнародного розвитку Великобританії Ендрю Мітчелла.
За словами Мітчелла, Великобританія, приміром, обіцяла внести до фонду в 2012 році в цілому 60 мільйонів фунтів (93,7 мільйона доларів), проте у фонді все одно очікується дефіцит в 45 мільйонів фунтів (70 мільйонів доларів). Як пояснив міністр, країнам необхідно "прокинутися", інакше в потрібний момент грошей на ліквідацію наслідків природних катастроф може просто не вистачити.
За даними з сайту CERF, крім Великобританії найбільшими донорами фонду є Швеція, Норвегія та Нідерланди, які мають намір пожертвувати в 2012 році на ліквідацію НС 71, 60 і 53 мільйони доларів відповідно. США наступного року обіцяли внести до фонду лише п'ять мільйонів доларів. При цьому американський уряд, за даними CERF, жертвує гроші до фонду далеко не кожен рік.
Центральний фонд ліквідації надзвичайних ситуацій був створений ООН після руйнівного цунамі в Індійському океані в грудні 2004 року. У 2011 році кошти з фонду пішли, зокрема, на ліквідацію наслідків березневого цунамі в Японії, землетрусу в Новій Зеландії, голоду на півострові Сомалі, а також повеней в Пакистані і на Філіппінах.
"Цього року світ потрясли руйнівні катастрофи, і схоже, що в майбутньому тенденція збережеться. Досвід показав, що міжнародна реакція на катаклізми може бути ефективнішою, якщо її продумувати заздалегідь, а не діяти тільки по ситуації, як це робиться зараз", - заявив Мітчелл.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас