Аналітик: Українці поспішають забрати свої гроші з банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: Українці поспішають забрати свої гроші з банків

Валюта
3835
Минулого місяця спостерігався відтік депозитів у розмірі 9,8 мільярда гривень. Це стало найбільшим падінням за місяць з початку 2009 року.
Про це повідомила аналітик Dragon Capital Анастасія Туюкова.
"Скорочення залишків на рахунках юридичних осіб на 8,9 мільярда гривень стало основною причиною негативної динаміки. Внески фізосіб (гривневі і валютні) також зменшилися, але менш істотно", - цитує експерта Обозреватель.
На думку Туюкової, відтік депозитів юридичних осіб в основному відбувся за рахунок здійснення планових податкових платежів, а також став результатом дефіциту ліквідності банківської системи.
"Через проблеми з ліквідністю, загальний обсяг кредитного портфеля також зменшився на 5,9 мільярдів гривень за листопад, - відзначає експерт. - При цьому кредити юрособам скоротилися на 0,6%, в порівнянні з минулим місяцем, а кредити фізособам - на 1,2%".
Позитивна динаміка, як і раніше, спостерігалася лише по гривневих кредитах фізособам, підтримуваних сезонно активним споживчим кредитуванням і відновленням автопрограм, вважає Туюкова.
"Недавнє ослаблення монетарної політики НБУ має посприяти невеликому зростанню депозитного та кредитних портфелів банків в грудні", - говорить експерт.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас