Експерт: Подальшому зростанню нафти заважають фундаментальні фактори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Подальшому зростанню нафти заважають фундаментальні фактори

Енергетика
266
Подальшому зростанню нафти заважають фундаментальні фактори, оскільки світова економіка сповільнюється, вважає старший аналітик інвестиційної компанії "Церіх Кепітал Менеджмент" Віктор Марков.
"Основною тенденцією останнього часу стало сходження котирувань основних сортів нафти Brent і Light Sweet Crude, що вказує на стабілізацію котирувань біля 100 дол./бар. - оптимального рівня для виробників і споживачів нафти. Подальшому зростанню нафти заважають фундаментальні фактори, оскільки сповільнюється світова економіка. Технічно нафта Brent коригується вниз від сильного рівня опору 111 дол/бар. На позначці 108-109 дол./бар. можна очікувати консолідації котирувань", - зазначив він.
За словами експерта, вчорашнє зниження цін на нафту пов'язане, в основному, зі зростанням показника безробіття в США.
"Ціни на нафту за підсумками вчорашніх торгів знизилися. На ICEF в Лондоні ціна ф'ючерсів нафти сорту Brent з постачанням в січні склала 108,99 (-1,53) дол./бар. На NYME в Нью-Йорку ціна нафти сорту Light Sweet Crude з постачанням в січні склала 100,20 (-0,16) дол./бар. Нафта знизилася в основному на зростанні показника безробіття в США. Кількість первинних звернень за допомогою з безробіття в США минулого тижня виросла на 6 тис. , до 402 тис. При цьому експерти прогнозували кількісьб первинних звернень на рівні 390 тис. Погіршення ринку праці підтверджує слабкість американської економіки, що погіршує перспективи нафти", - вважає аналітик.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас