Могильов попросив 3 мільярди гривень на реформування міліції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Могильов попросив 3 мільярди гривень на реформування міліції

Казна та Політика
258
Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявляє, що для кардинального реформування системи правоохоронних органів з держбюджету необхідно виділяти 3 мільярди гривень щорічно.
"Для кардинального реформування відповідно до Європейської моделі, в 2012 і в наступних роках нам необхідно щорічно додатково близько 3 мільярди гривень", - сказав Могильов, виступаючи в парламенті.
"Якщо кошти в таких обсягах будуть виділені, можна буде здійснювати серйозну перебудову органів внутрішніх справ, матеріально-технічне забезпечення може бути піднято на сучасний рівень, значно підвищиться якість кадрового складу, а також зведеться до мінімуму корупція... У цьому випадку ми б отримали сучасну правоохоронну структуру європейського стандарту за 3-5 років", - зазначив міністр.
У той же час, Могильов зазначив, що "в даному питанні все залежить від політичної волі парламенту".
Він також додав, що виділення з держбюджету коштів в обсязі близько 1 мільярда гривень на реформування системи органів МВС, "фактично, тільки лише компенсуватиме рівень інфляції".
За словами Могильова, за ці кошти з держбюджету неможливо буде провести повноцінне реформування. За його словами, ці кошти можуть бути спрямовані тільки на компенсацію заробітних плат у перерахунку з індексом інфляції.
Як повідомлялося, Могильов заявив про найнижчий рівень заробітних плат в МВС серед усіх силових структур. Могильов визнав, що українська міліція виявилася неготовою до проведення спецоперацій, подібних до штурму в Одесі.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас