Fitch: Ймовірність рецесії підвищилася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Ймовірність рецесії підвищилася

Казна та Політика
510
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings переглянуло у бік пониження свої прогнози зростання ВВП щодо всіх найбільших країн з розвиненою економікою, тому що результати 2 кв. 2011 р. виявилися більш слабкими, ніж агентство очікувало раніше, і зростання економіки в таких державах сповільнилося до рівнів, які не спостерігалися з 2009 р.
Про це йдеться в новому квартальному звіті "Глобальний економічний прогноз", оприлюдненому на сайті Fitch.
Зростання на ринках, що розвиваються, на думку агентства, також буде більш помірним, але, як і раніше, помітним. Загалом, виходячи з ринкових валютних курсів, Fitch переглянуло у бік пониження глобальний економічний прогноз до 2,6% в 2011 р. (проти 3,1% у попередньому звіті), до 2,7% в 2012 р. (3,4 % у попередньому прогнозі) і до 3,1% в 2013 р. в порівнянні з 3,4% згідно з більш раннім очікуванням.
Також вказується, що свою роль у тиску на економічну активність продовжують відігравати тимчасові чинники. У той же час, нещодавнє посилення волатильності на фінансових ринках і невизначеність податково-бюджетної політики призвели до зниження довіри. Даний момент, в свою чергу, несприятливо позначається на зростанні приватного споживання й інвестицій у бізнес.
"Fitch не очікує другого витка рецесії в своєму базовому прогнозі щодо світової економіки. У той же час, імовірність рецесії підвищилася, оскільки збільшення волатильності на фінансових ринках може ще більше посилити небажання приймати ризики і зумовити більш складну ситуацію з кредитними ресурсами", - відзначає директор в аналітичній групі Fitch з суверенних рейтингів Марія Малас-Мруех.
"Щодо єврозони прогноз в даний час передбачає близьке до нуля квартальне зростання до 1 кв. 2012 р., що частково відображає вплив кризи з суверенним боргом на тлі погіршення настроїв інвесторів у Європі і помітного збільшення невизначеності за період з червня" , - додає Малас-Мруех.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас