В Україні ціни на овочі встановили історичний рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні ціни на овочі встановили історичний рекорд

Аграрний ринок
6918
Минулого тижня вартість плодоовочевого кошика українського споживача знизилася ще на 1,3%
Таким чином плодоовочева продукція в Україні стабільно дешевшає вже чотири з половиною місяці - з середини травня поточного року. Це одна з найбільш затяжних тенденцій стабільного падіння цін на плодоовочеву продукцію в історії України, передає Коментарі.
"Наші цінові прогнози щодо плодоовочевої продукції продовжують збуватися, на радість споживачам і до величезного невдоволення виробників", - сказала Тетяна Гетьман, керівник проекту "Агроогляд: овочі та фрукти".
"На жаль, ми змушені констатувати, що більшість виробників очікує на істотне зростання цін на овочі та картоплю в зимово-весняний період, що виглядає досить сумнівним на фоні сформованих балансів попиту та пропозиції", - додала Гетьман.
Минулого тижня найбільше подешевшала морква - відразу на 13,3%. Також зберігалася тенденція повільного зниження цін на цибулю, моркву і капусту, а тенденція зниження цін на картоплю докотилася і до східних областей України, зберігшись і в центральних регіонах.
Подорожчали за минулий тиждень тільки огірки (на 14%) і персики (на 7%). Ціни на яблуко мали легку тенденцію до зниження, проте виробникам поки вдавалося утримувати середній рівень цін на рівні попереднього тижня.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас