Тігіпко змирився з VIP-пенсіонерами: КСУ все сказав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко змирився з VIP-пенсіонерами: КСУ все сказав

Казна та Політика
1013
Віце-прем'єр-міністр України, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що рішення, схвалені урядом у рамках здійснення пенсійної реформи, покращують становище Пенсійного фонду. Про це він сказав в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє "Сегодня".
Коментуючи висловлювання про те, що вже в грудні на виплату пенсій за законом про пенсійну реформу в Пенсійному фонді може не виявитися грошей, віце-прем'єр зазначив: "Справа в тому, що поки що ті рішення, які ми ухвалювали з пенсійної реформи, навпаки, тільки покращують бюджет Пенсійного фонду. І ось цими обмеженнями та іншими рішеннями ми домоглися того, що бюджет поліпшується".
Сергій Тігіпко додав, що за перший рік дії пенсійної реформи бюджет отримає додатково близько трьох мільярдів гривень. "Причому цей ефект буде подвоюватися практично щороку", - цитує Тігіпка прес-служба ПР.
Міністр соціальної політики також зазначив, що з введенням в дію пенсійної реформи максимальний розмір пенсії в Україні складе 10 прожиткових мінімумів. "Більше 8 тисяч буде отримувати тільки 14 тисяч людей по Україні, кому пенсія була призначена вже до цього", - підкреслив він.
"Ми не можемо сьогодні повернутися і перепризначити ці пенсії, тому що з цього приводу тричі виступав і висловлювався КСУ і говорив, що виходячи з певних статей Конституції, цього зробити не можна", - пояснив Сергій Тігіпко. При цьому він зазначив, що ці пенсії не будуть індексуватися, на відміну від звичайних пенсій, які будуть індексуватися щороку.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас