Україна збільшить квоти на експорт зерна до 2 млн тонн при укладанні угоди з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна збільшить квоти на експорт зерна до 2 млн тонн при укладанні угоди з ЄС

Аграрний ринок
268
Під час останнього раунду переговорів між Україною та Європейською комісією ухвалене рішення про збільшення зернових експортних квот з 20 тис. тонн до 2 млн тонн при укладанні угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС. Про це сказав у понеділок Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з сенаторами парламенту Іспанії, повідомили в прес-службі КМУ.
"Мені надзвичайно приємно, що під час останнього раунду переговорів Європейська комісія запропонувала компромісну позицію про експорт близько 2 млн тонн зернових", - зазначив М. Азаров.
Він нагадав, що раніше ЄК пропонувала Україні укласти угоду про ЗВТ виходячи з експортних квот розміром 20 тис. тонн зернових.
Разом з тим Глава Уряду підкреслив, що експортний потенціал України, наприклад, в поточному році складає близько 20 млн тонн зернових.
Нагадаємо, як зазначав прем'єр - розподіл квот на експорт зерна буде прозорим.
За словами прем'єра, критика з боку підприємців щодо непрозорості розподілу квот на зернові - цілком справедлива.
"Я говорив, запросіть до Клубу Кабінету Міністрів всіх, поставте 10 камер і під камерами розподіліть квоти, щоб всі бачили, як це робиться. На жаль, цього не було зроблено, але більше такого не повториться", - зазначив М. Азаров.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас