Китай надасть Білорусі 1 млрд дол пільгового кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай надасть Білорусі 1 млрд дол пільгового кредиту

Кредит&Депозит
257
Китай надасть Білорусі пільговий кредит розміром 1 млрд дол для реалізації спільних проектів, передає ВВС. Про це заявив голова Постійного комітету Всекитайських зборів народних представників У Банго під час візиту до Мінська.
Крім того, він повідомив, що Китай виділить Білорусі додаткові 70 млн юанів (приблизно 11 млн дол) як безоплатного гранту.
На 19 вересня 2011 року в представника КНР заплановано переговори з Президентом Білорусі Олександром Лукашенко.
Раніше повідомлялося, що Білорусь продовжує переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про надання нового кредиту. Водночас прем'єр-міністр Білорусі Михайло Мясникович відзначив, що країна може обійтися без нового кредиту МВФ, це, за його словами, "не критичне кредитування".
14 вересня заступник голови правління Нацбанку Тарас Надольний не виключив, що Білорусь може відмовитися від нового кредиту МВФ і самостійно впоратися з фінансовими труднощами.
Раніше Президент Білорусі Олександр Лукашенко з обуренням сприйняв вимогу МВФ звільнити білоруських політв'язнів як умову ведення переговорів про кредити. Лукашенко також висловив думку, що заявлена ​​ним антикризова програма, що передбачає поступовий вихід на єдиний курс білоруського рубля, цілком відповідає вимогам МВФ і могла б бути підтримана фондом. "Проте замість цього вони вимагають демократизації", - зазначив Президент.
Нагадаємо, уряд і Нацбанк Білорусі в умовах валютно-фінансової кризи в країні направили до МВФ звернення про надання республіці стабілізаційного кредиту. Раніше влада заявляла, що розраховують залучити 3,5-8 млрд дол в рамках нової програми з МВФ.
Варто відзначити, що раніше влада Китаю говорила про можливість надання кредиту Греції для фінансування викупу держоблігацій. Китай вже купував грецькі облігації, а також інвестував кошти в головний зовнішньоторговельний порт республіки, Пірей. Влада КНР також висловлювала готовність повторно вкластися в боргові папери країни, коли Афіни повернуться на комерційний ринок запозичень. У червні повідомлялося, що Китай позичить гроші країнам Європи, які мають проблеми з виплатою боргів. Про це заявив прем'єр Держради КНР Вень Цзябао. 6 січня ц.р. віце-прем'єр Держради КНР Лі Кецян, перебуваючи з візитом в Іспанії, заявив, що Китай готовий викупити урядові облігації Іспанії на суму до 6 млрд євро з метою підтримки країни у боротьбі з борговою кризою.
Втім цього тижня влада Греції заявила, що Китай не зацікавлений в покупці облігацій країни, що стоїть на межі дефолту.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас