Прострочений борг - краще погашений — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прострочений борг - краще погашений

Кредит&Депозит
1078
За даними колекторської компанії "ЕОС Україна", до цього часу прострочення, що сформувалася під час кризи, стане старше трьох років і перейде в розряд неприбуткових активів.
Як правило, до безперспективних боргів належить заборгованість, що сформувалася під час кризи, з простроченням більше трьох років, яка приносить 0% зборів. Головним "джерелом" безперспективних боргів є заборгованості за беззаставними кредитами: суми боргів по них, як правило, невеликі, а тому в разі затримки з погашенням цих позик банки відкладають початок судового провадження стосовно боржника.
Тобто з боржником вже ніхто не працює, але до суду справу поки не направляють. "У цей час у неплатника складається хибне враження, що про його борг забули. Надалі всі методи софт-колекшн на нього вже не діють", - зазначає Олексій Тесленко, директор компанії "ЕОС Україна".
Проте колектори впевнені, що навіть подібні "безперспективні" борги не варто списувати з рахунків. Якщо кредитор правильно прорахував можливі надходження і готовий йти на поступки, від портфеля, який раніше не приносив ніякого доходу, можна добитися до 10-15% повернення.
За матеріалами:
Інвестгазета
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас