Сенатор США і глава ЄНП закликали звільнити Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенатор США і глава ЄНП закликали звільнити Тимошенко

Кримінал
518
Сенатор США Джон Маккейн і президент Європейської народної партії Вільфред Мартенс закликали українську владу звільнити на поруки екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко.
Про це йдеться в спільній заяві політиків.
"Україна щойно відсвяткувала двадцяту річницю своєї незалежності від радянського правління. Всі ці роки український народ тяжко працював заради консолідації демократичних свобод і прив'язки своєї країни до євроатлантичних структур", - заявили Маккейн і Мартенс.
"Так, одним з великих досягнень України є її поточне головування в Раді Європи, пан'європейській організації, яка просуває права людини, демократичний розвиток і верховенство права", - цитує політика прес-служба БЮТ.
У той же час, політики вважають, що нинішні дії уряду України нагадують дії влади, яка керувала до здобуття незалежності. "Поточний судовий процес проти колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і судова практика навколо нього все більше розглядаються як вибіркове переслідування членів української опозиції", - йдеться в заяві.
"Тому ми разом закликаємо владу звільнити Юлію Тимошенко на поруки. Сподіваємося, що умови поруки будуть відповідати стандартам країн Європейського Союзу, асоціації з яким домагається України", - заявили вони.
Крім того, Маккейн і Мартенс закликали українську владу дати можливість Тимошенко "скористатися своїм гарантованим Конституцією правом на обстеження лікарем за її власним вибором".
Нагадаємо, стосовно Тимошенко порушено кримінальну справу за звинуваченням у перевищенні влади при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році. Стосовно екс-прем'єра обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Тимошенко перебуває в Лук'янівському СІЗО з 5 серпня.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас