Україна визначила 5 компаній-претендентів на розробку ТЕО LNG-терміналу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна визначила 5 компаній-претендентів на розробку ТЕО LNG-терміналу

Енергетика
598
Україна вибрала п'ять міжнародних компаній, які вийшли у другий етап тендера з розробки техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) будівництва терміналу з прийому зрідженого природного газу на узбережжі Чорного моря, остаточно переможця тендера влади виберуть через два тижні, повідомив голова держагентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів.
Україна, майже повністю залежна від поставок російського газу, планує до 2015 року побудувати термінал з прийому СПГ. Українське керівництво вважає, що термінал дозволить диверсифікувати поставки газу і знизити його вартість. Будівництво терміналу потужністю 10 мільярдів кубометрів на рік влада України оцінює в 2,5 мільярда доларів.
"Через два тижні з п'яти пропозицій буде обрана компанія-переможниця. Ця компанія орієнтовно протягом трьох-чотирьох місяців підготує ТЕО і розробить бізнес-план майбутнього СПГ-терміналу", - сказав Каськів у понеділок на брифінгу.
За його словами, в другий етап тендера з розробки ТЕО будівництва терміналу пройшли компанії Ramboll Oil & Gas (Данія), Socoin (Іспанія), Sener (Іспанія), Foster Wheeler Iberia (Іспанія), Technip Italy (Італія). З тендера за результатами першого етапу вибули Zagope (Португалія), Ambetech (США), ТОВ "PricewaterhouseCoopers" (Україна), Sveco Industry (Фінляндія).
Він додав, що вже через тиждень Україна почне переговори зі світовими лідерами з будівництва ЗПГ-терміналів.
Україна розглядає Азербайджан як пріоритетного постачальника газу для майбутнього терміналу. Як повідомив раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко, Київ і Баку досягли домовленості про щорічні поставки 5 мільярдів кубометрів зрідженого газу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас