Росіянам радять перевести частину коштів у долари і євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіянам радять перевести частину коштів у долари і євро

Кредит&Депозит
2079
Росіянам слід перевести в долари і євро всі заощадження, крім дворічного запасу особистого споживання, який необхідно зберігати в рублях. Про це заявив бізнесмен і політик Михайло Прохоров, відповідаючи на питання, в якій валюті найвигідніше зберігати заощадження.
Один з найбагатших людей Росії також заявив, що країні необхідно домогтися входження в єврозону, тому що сам по собі рубль ніколи не зможе стати навіть регіональною валютою. Прохоров пояснив свій песимістичний прогноз тим, що вартість рубля завжди буде залежати від вартості нафти на світових ринках.
Питання про перспективи рубля на світовому ринку було вкотре підняте через те, що на початку тижня національна валюта різко подешевшала по відношенню до долара і євро. Це сталося через нестабільність на глобальному ринку, викликану зниженням рейтингу США. В умовах такої нестабільності інвестори воліють вкладати кошти в долари і євро, а не у валюти країн, що розвиваються.
На початку 2011 року міністр фінансів Росії Олексій Кудрін заявляв, що в середньостроковій перспективі (2-3 роки) курс рубля, швидше за все, різко змінюватись не буде. Він додав, що рубль зміцнюється через високі ціни на нафту, але падає в ціні через зростання імпорту і відтоку капіталу. Ці фактори, за словами Кудріна, врівноважують один одного.
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін, у свою чергу, з кризового 2008 року радить росіянам тримати заощадження в рублях. За його словами, уряд не допустить різких коливань рубля. При цьому Путін в 2008 році підкреслював, що питання про те, в якій валюті зберігати заощадження - особиста справа кожного росіянина.
За даними Агентства зі страхуванню внесків, зараз більшість росіян зберігають гроші саме в національній валюті. У матеріалах агентства говориться, що обсяг валютних внесків в Росії за підсумками першого півріччя-2011 скоротився до 18 відсотків. Росіяни обирають депозити в рублях, тому що за ними вища прибутковість.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас