Справу Кучми закриють за строками давності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справу Кучми закриють за строками давності

Кримінал
1127
Справу колишнього Президента Леоніда Кучми буде закрито за строками давності. Про це заявив колишній голова Печерського районного суду Києва Микола Замковенко.
"Я вважаю, що справа Кучми було свого часу серйозно накручена, щоб зробити Президента керованим і вибити ґрунт з-під ніг Юрія Кравченка. Щоб він не став прем'єром", - пояснив екс-суддя.
При цьому він додав, що Кучма не міг давати вказівки на вбивство. "Я його добре знаю. Кучма правильно вчинив, коли сказав: "зніміть з мене ярмо, яке 10 років навертали", - підкреслив Замковенко.
Підсумовуючи, він висловив думку, що коли справа дійде до суду, її закриють після закінчення строків давності. "Хоч Кучма і буде протестувати", - упевнений колишній голова Печерського суду.
Як повідомлялося, Генеральна прокуратура завершила розслідування кримінальної справи щодо колишнього Президента України.
Генпрокуратура висунула обвинувачення Кучмі в рамках розслідування кримінальної справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. 22 березня перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін повідомив, що записи розмов Кучми, зроблені в 2000 році тодішнім співробітником Управління держохорони Миколою Мельниченком, визнані речовими доказами у справі про вбивство журналіста.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас