Російські бізнесмени скуповують елітне житло в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські бізнесмени скуповують елітне житло в США

Нерухомість
827
В американських штатах Флорида, Каліфорнія і Нью-Йорк зросли продажі нерухомості преміум-класу (дорожче 20 млн доларів), повідомляє bfm.ru.
Як зазначається, найчастіше покупцями виступають іноземці, яких приваблює слабкий долар, ринок, що просів за браком внутрішнього попиту і можливість відпочити в південних широтах.
За словами Ріка Гудвіна з Unique Homes, в цих штатах розташовано більше двох третин усіх американських особняків преміум-класу. У квітні один з них купив російський підприємець Рустам Таріко, який заплатив 25,6 млн доларів за житло в Майамі в престижному регіоні Стар-Айленд (Острів зірок). У 2009 році там оселився глава Capital Group Владислав Доронін.
Характеризуючи темпи зростання продажів, у Miller Samuel нагадують, що з початку року на Манхеттені було продано сім квартир преміум-класу проти п'яти за весь минулий рік. Одна з них пішла російському композитору Ігорю Крутому за 48 млн доларів.
У Лос-Анджелесі в червні було продано шість особняків проти чотирьох у першому півріччі 2010 року.
Усього за фінансовий рік, що закінчився 31 березня, іноземці купили в США нерухомості на 82 млрд доларів. Це на 24% більше, ніж рік тому, уточнює Національна асоціація ріелторів.
Нагадаємо, що елітне житло в Парижі в I кварталі 2011 року подорожчало на 22,2%. Таким чином, згідно з дослідженням, проведеним консалтинговою компанією Knight Frank, за темпами зростання цін на люксову нерухомість столиця Франції випередила всіх.
Експерти пояснюють таке різке зростання вартості елітного житла в січні-березні низьким пропозицією і високим попитом з-за кордону.
Друге місце за темпами зростання цін на люксову нерухомість посів Гонконг, де ціни виросли на 15%. Замикає трійку лідерів з 12,2%-вим зростанням столиця Фінляндії - Гельсінкі. Четверте і п'яте місця посіли Шанхай (11%) і Пекін (10 %).
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас