Експерт: Проблема з доларом може повторитися через рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Проблема з доларом може повторитися через рік

Валюта
1285
Компроміс між американськими політичними силами щодо збільшення верхньої межі позик є тимчасовим рішенням, яке не вирішує суті проблеми і відкладає її рішення на більш пізній час. Про це в ексклюзивному коментарі УНН сказав економічний експерт Олександр Жолудь.
"Основною проблемою цієї кризи є те, що не схвалюються рішення, які б вирішували проблеми. Водночас як США, так і ЄС, і Японія схвалює рішення, яким пропонується відкласти проблему на час. Але, звичайно, при цьому проблема нікуди не зникає", - зазначив О. Жолудь.
За словами експерта, збільшення дефіциту бюджету США є рішенням, яке буде рятувати ситуацію лише протягом року. "Влітку наступного року виникне така ж проблема, і її знову треба буде вирішувати. Ми бачимо, що проблема відкладається на пізніший час. Це може призвести до того, що з часом зникне довіра до будь-якої розвиненої країни, не обов'язково до США, яка буде йти на підвищення ставок з обслуговування боргів", - додав А. Жолудь.
Як повідомлялося, члени нижньої палати парламенту США підтримали підвищення допустимого рівня держборгу на 2,4 трлн доларів при нинішньому рівні в 14,3 трлн доларів.
Це рішення дозволить Вашингтону уникнути дефолту, якщо рішення буде також підтримано в сенаті. Але тоді США змушені будуть скоротити бюджетні витрати на найближчі 10 років.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас