Японія пом'якшить монетарну політику, якщо курс ієни змусить здійснити валютну інтервенцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія пом'якшить монетарну політику, якщо курс ієни змусить здійснити валютну інтервенцію

Валюта
189
Банк Японії може пом'якшити монетарну політику цього тижня, якщо курс японської валюти продовжить зміцнюватися досить швидкими темпами, щоб змусити ЦБ здійснити валютну інтервенцію. Про це Reuters повідомили джерела, близькі до Центробанку країни.
У понеділок ввечері ієна зміцнилася до долара до 76,32 ієни, підійшовши впритул до історичного мінімуму на рівні 76,25 ієни, що збільшило ймовірність втручання японської влади на валютний ринок. До 13:20 за Києвом пара ієна/долар перебувала на позначці 77,30, що зовсім близько до рівня початку торгів вівторка.
"Якщо Банк Японії здійснить інтервенцію, це дасть високу ймовірність, що монетарна політика буде пом'якшена", - сказало джерело на умовах анонімності зважаючи делікатності ситуації.
Водночас деякі аналітики вважають, що навіть якщо Токіо утримається від втручання на валютний ринок, Центробанк розгляне питання про подальше пом'якшення монетарної політики в разі зростання курсу ієни до долара або посилення невизначеності в економіці США, оскільки обидва чинники перешкоджають відновленню економіки Японії після катастрофи 11 березня.
Рішення з відсоткових ставок та інформація щодо змін кредитно-грошової політики буде озвучена після засідання Банку Японії в п'ятницю о 6:30 за Києвом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас