Франція віддала повстанцям Лівії 260 мільйонів дол Каддафі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція віддала повстанцям Лівії 260 мільйонів дол Каддафі

Валюта
355
Франція передала лівійським повстанцям 259 мільйонів доларів з заморожених рахунків Муаммара Каддафі та його оточення, передає Agence France-Presse.
У заяві французького МЗС говориться, що Національна перехідна рада - орган влади лівійської опозиції - зможе витратити ці кошти на гуманітарні потреби.
Посол бунтівного уряду в Парижі Мансур Саїф аль-Наср підтвердив, що розморожені фінанси, які "належать лівійському народові", будуть використані для закупівлі продовольства і медикаментів.
Франція, як і багато інших західних країн, заморозила активи Каддафі та високопоставлених лівійських чиновників у зв'язку з заворушеннями в цій північноафриканській країні, які почалися в лютому 2011 року.
У квітні джерело, близьке до адміністрації президента Ніколя Саркозі, повідомило Reuters про плани передати ці кошти заколотникам, тому що в противному випадку "Національна перехідна рада може залишитися без засобів до існування".
З аналогічною пропозицією виступила і американська влада. Експерти, однак, застерігали, що спроби розморозити рахунки Каддафі можуть натрапити на серйозні юридичні перешкоди.
1 серпня заколотники захопили місто Злітан, який знаходиться в 160 км від Тріполі. Цього ж дня заступник голови МВС повстанського уряду Мустафа ель-Сагіслі повідомив Agence France-Presse про затримання в Бенгазі 63 шпигунів Каддафі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас