Швейцарські банки повернуть німецькій скарбниці не менше 10 мільярдів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарські банки повернуть німецькій скарбниці не менше 10 мільярдів євро

Валюта
946
Німеччина і Швейцарія близькі до підписання договору про порядок повернення швейцарськими банками німецькій скарбниці недоїмок з рахунків німецьких громадян - податкових ухильників. "Переговори йдуть успішно і вже близькі до завершення", - повідомила офіційний представник Мінфіну Німеччини. За неофіційними даними, німецька скарбниця отримає не менше 10 мільярдів євро.
За інформацією журналу Der Spiegel, найближчої середи буде парафовано підготовлену німецько-швейцарської робочою групою угоду, згідно з якою швейцарські банки гарантують авансову виплату розміром 10 мільярдів євро. Йдеться про податки на захований німецькими вкладниками на швейцарських рахунках капітал.
Обсяг нелегально виведеного з ФРН та розміщеного в швейцарських банках капіталу становить 131 мільярд євро. Передбачається, що суми, отримані як спадщина, будуть обкладатися податками за ставками від 19 до 39%. У випадках же коли йдеться про податкове шахрайство, застосовуватися буде відразу найвища ставка.
Крім того, повинна бути помітно спрощена процедура надання міжвідомчої сприяння, тобто швейцарські інститути будуть зобов'язані надавати німецькій стороні всі клієнтські дані згідно з одержуваними від неї поіменними запитами.
Передбачається, що швейцарські банки будуть стягувати зі своїх німецьких клієнтів податки і переводити їх податковим органам Німеччини, не вказуючи конкретного імені платника. Таким чином, податковий рай в Швейцарії не дозволить шахраям економити, однак збереже анонімність їх капіталів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас