Центральний банк Японії може послабити монетарну політику цього тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центральний банк Японії може послабити монетарну політику цього тижня

Валюта
209
Банк Японії цього тижня схвалить рішення ще більше послабити грошово-кредитні умови, якщо уряд здійснить валютну інтервенцію з метою обмежити зростання курсу ієни, передає РБК з посиланням на Reuters. "Японський ЦБ може пом'якшити монетарну політику, навіть якщо Токіо утримається від валютної інтервенції", - йдеться в повідомленні.
Влада Японії побоюється, що різке зміцнення ієни і економічна невизначеність в США можуть зірвати зусилля держави щодо відновлення економіки після руйнівного землетрусу і цунамі 11 березня 2011 р. На початку азійського торгового дня, 2 серпня, японська валюта торгувалася на позначці 77,55 ієна/дол., а напередодні наближалася до історичного максимуму в 76,25 ієна/дол., зафіксованого відразу після землетрусу 11 березня.
Ієна і швейцарський франк останнім часом є основними валютними "притулками" для інвесторів, що біжать від невизначеності, яка була породжена борговими проблемами Європи та кризою навколо стелі держборгу США. Зростання ієни знижує міжнародну конкурентоспроможність японських експортерів. В умовах політики нульової облікової ставки Банк Японії може послабити монетарну політику через розширення програми скупки активів - від корпоративних бондів до урядових облігацій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас