Банкір: Українські банки до кінця року можуть отримати можливість виходу на зовнішній ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: Українські банки до кінця року можуть отримати можливість виходу на зовнішній ринок

Валюта
274
Для українських банків до кінця 2011 можуть скластися сприятливі умови виходу на міжнародний ринок боргового капіталу, вважає глава правління VAB Банку (Київ) Петро Барон.
"Західні аналітики позитивно дивляться на Україну, незважаючи на затримку в наданні чергового траншу Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою stand by. У липні Fitch змінило прогноз рейтингів України на "позитивний" зі "стабільного", що свідчить про виважену бюджетну політику країни, спрямовану на скорочення бюджетного дефіциту, а також про позитивні тенденції в економіці. Думаю, що до кінця поточного року може відкритися "вікно" - сприятливий період для виходу банків на зовнішній ринок", - сказав банкір.
Разом з тим, за його оцінкою, вартість зовнішніх позик для банків країни в поточному році збережеться на досить високому рівні.
"Вартість запозичень для великих гравців буде йти з невеликою маржею над облігаціями держави в розмірі 1-3%, а для інших - прагнути до 11%, максимально дозволеної НБУ ставки", - додав банкір.
Петро Барон не виключає, що в 2012 році інвестори будуть оцінювати Україну як країну з більш високим, ніж наразі, рівнем ризику, оскільки проведення реформ напередодні парламентських виборів малоймовірне, а це може скоротити можливості її банків щодо виходу на зовнішній ринок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас