Банкір: Час спеціалізованого банку за споживчими кредитами вже минув — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: Час спеціалізованого банку за споживчими кредитами вже минув

Кредит&Депозит
965
"Створення спеціалізованого банку споживчого сьогодні не має перспективи. Таку думку висловив у коментарі для FINANCE.UA голова правління Юнекс банку Андрій Яцура.
"Банк, який входить на цей ринок першим, знімає "вершки". Звичайно, він бере на себе певні ризики, враховуючи, що в цьому бізнесі можливе неповернення, але є шанс вийти з гарним плюсом. Це досить професійно показав Дельта банк. Більше подібних банків не було. Сьогодні він змінив стратегію і рухається шляхом універсальної фінансової установи. Але завдяки споживкредитам він отримав свою клієнтську базу і, як показує статистика, спрацював у плюс. Я думаю, що після кризи другого Дельта банку не буде", - відзначає банкір.
На його думку, зміна регулятора у зв'язку з наміром НБУ посилити нормативи для банків, що активно роздають позики населенню, - це теж утопія.
"Адже спочатку банку необхідно буде створити юридичну особу, отримати ліцензію, прокредитувати цю компанію. Відповідно вимоги регулятора залишаються такими, що при кредитуванні такого високоризикованого бізнесу необхідне формування великих резервів, тому економії тут немає. Я не бачу великої перспективи цього ринку, і наміри регулятора жорстко вдарити банки по руках, щоб вони не гралися на ринку і не ризикували грошима вкладників, я повністю підтримую", - пояснив Яцура.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас