Експерт: Влітку будуть популярні депозити в іноземній валюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Влітку будуть популярні депозити в іноземній валюті

Кредит&Депозит
849
Депозити в іноземній валюті в літні місяці продовжать користуватися попитом серед населення, а приплив за цими вкладами буде порівнянний з гривневими внесками. Проте вже восени така тенденція може змінитися у зв'язку з очікуваним відновленням співпраці України з МВФ. Таку думку в коментарі FINANCE.UA висловив керівник інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні Микола Івченко.
"Обсяг банківських вкладів в інвалюті за підсумками року може зрости на 17,0% до 19,38 млрд. доларів проти приросту на 17,37% в 2010 році", - зазначив Івченко.
Він також зазначив, що обсяг депозитів населення в іноземній валюті в червні збільшився на максимальне за останні дев'ять місяців значення - на 422,07 млн. доларів до 18,006 млрд. доларів.
"Це було пов'язано з нестабільністю на світових фінансових ринках на тлі подій в Греції та Португалії, а також уповільнення економічного зростання в США і побоюваннями, що ці події зможуть позначитися на Україні. В результаті, частка депозитів населення в гривні вперше за останні десять місяців знизилася з 52,05% до 51,83%", - пояснив експерт.
Обсяг депозитів населення у гривні в червні в порівнянні з травнем збільшився на 2,34 млрд. грн. до 154,4 млрд. грн. Така тенденція, за словами Івченка, пов'язана зі зростанням доходів населення і довірою до вітчизняної банківської системи.
"Середній курс продажу готівкового долара в червні знизився на 0,05% до 8,002 грн., що також стимулювало збільшення банківських депозитів у національній валюті. Сприяли притоку коштів населення в банки також і більш низькі темпи інфляції - 0,4% в місячному вираженні в порівнянні з 0,8% у травні", - зазначив експерт.
Також аналітик констатував уповільнення приросту депозитів у гривні, починаючи з лютого. Це, на його думку, пов'язано зі зниженням темпів зростання реальної заробітної плати населення в першій половині поточного року.
"Період активного зростання доходів населення і банківських заощаджень закінчився. Обсяг депозитів населення у гривні за підсумками року може збільшитися всього на 22,9% до 172 млрд. грн. проти приросту на 41,6% в 2010 році. Тим не менш, банківські внески в нацвалюті, не зважаючи на деяке зниження ставок у червні строком на 6 і 9 місяців, залишаються одними з найпривабливіших напрямів інвестування", - підсумував Івченко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас