Ринок житла США чекає тривалий період відновлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок житла США чекає тривалий період відновлення

Нерухомість
197
Американський ринок житла пройде через тривалий період відновлення, і Федеральна резервна система (ФРС) працює з державними агентствами над запобіганням втратам нерухомості домовласниками, заявила заступник голови Федеральної резервної системи (ФРС) Джанет Йеллен.
"Дивлячись в майбутнє, я, на жаль, не можу знайти швидких або легких вирішень проблем, що як і раніше існують на ринку житла, - цитує її слова агентство Bloomberg. – Незважаючи на те, що ситуація в цій сфері починає покращуватися, відновлення ринку займе тривалий час".
Обсяги будівництва і продажів будинків залишаються слабкими по всій країні, сказано в регіональному економічному огляді Beige Book, опублікованому 8 червня.
За словами Йеллен, число виставлених на продаж будинків у першому кварталі 2011 року склало майже 2 млн, і однією з причин збереження низьких цін на житло є те, що американці продовжують втрачати свої будинки.
"З врахуванням надлишкового потоку будинків, власники яких втрачають право власності на них, обсяг нерухомості на ринку, ймовірно, залишиться високим протягом деякого часу, що сприятиме подальшому зниженню цін на будинки", - відзначила вона.
Тяжкі умови іпотечного кредитування стримують відновлення ринку житла, і "все більше домовласників мають отримувати доступ до дешевших позик", враховуючи поліпшення умов на кредитних ринках, вважає Йеллен.
Ціни на житло в 20 найбільших містах США знизилися в березні до мінімального рівня з 2003 року. Згідно індексу S&P/Case-Shiller, ціни на житло впали в березні на 3,6% в порівнянні з тим же місяцем 2010 року, що стало максимальним зниженням з листопада 2009 року.
"Зі свого боку ФСР продовжить використовувати свої інструменти для підтримки відновлення економіки і виконання мандату забезпечення максимальної зайнятості в контексті цінової стабільності", - заявила Йеллен.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас